Google search

Лапароскопічна хірургія на сучасному етапі розвитку клінічної хірургії має вирішальне значення в якості золотого хірургічного стандарту в ургентній та плановій абдомінальній хірургії.

Саме з урахуванням сучасних вимог та стандартів побудована навчальна програма циклу тематичного удосконалення кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика – «Основи лапароскопічної хірургії», який розпочався 8 лютого 2019 року.

Виступаючи перед 14 слухачами з програмними лекціями, завідувач кафедри хірургії та судинної хірургії, д. мед. н., професор С. Саволюк та куратор циклу к. мед. н., доцент В. Лисенко висвітлили навчальну стратегію циклу, пов’язавши її зміст з протоколом хірургії швидкого відновлення, втіленням якої активно займається кафедра, маючи в своїх здобутках найбільший досвід в Україні щодо впровадження протоколу Fast Track Surgery в ургентну та планову абдомінальну лапароскопічну хірургію.

Впродовж місячного терміну навчання, слухачі мають змогу поглибити свої знання щодо навичок роботи на симуляційному лапароскопічному тренажері, ознайомитися з останніми новаціями в устаткуванні та електрохірургічному інструментарії, особливостями вибору генераторів хірургічної енергії при плануванні операції та правилами роботи з ними, взяти участь в лапароскопічних операціях та традиційних майстер-класах, запланованих співробітниками кафедри в рамках навчальної програми з актуальних проблем абдомінальної хірургії в інтерактивному режимі Live Surgery для досягнення максимальної ефективності та результатів в методах практично-орієнтовного навчання, що користуються найбільшою популярністю серед слухачів за результатами аналізу анкетування.