Google search

Що спільного між смартфоном та безперервною професійною освітою лікарів?

З 9 по 23 січня лікарі Полтавщини отримували нові знання про герпетичні інфекції у дітей на циклі тематичного удосконалення з очно-заочною формою навчання, що проводився кафедрою дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології.

Цього року вперше в історії НМАПО імені П.Л. Шупика для дистанційного навчання на циклі ТУ було використано платформу Аксемедін (https://accemedin.com/library/41). Лікарі зі своїх смартфонів та ПК могли у зручному для них місці та у зручний час ознайомитись із лекціями off-line, змістовними і короткими.

Запорукою того, що слухачі циклу ТУ ефективно скористалися інструментом дистанційної освіти, було тестування після кожного блоку лекції, що здійснювалось об'єктивно та у реальному часі. Таке нововведення отримало високу оцінку слухачів. Були подолані недоліки класичних on-line лекцій у форматі відеоконференцій, сам процес навчання змушував максимально уважно слухати і дивитись, розмірковувати, повторно переглядаючи матеріал, і все це без відриву від лікарської роботи.

Не обійшлось і без живого спілкування викладачів та лікарів на очній частині курсу: після прослуховування циклу лекцій на Полтавщині були проведені практичні заняття та семінари, щоб слухачі могли обговорити питання, які виникають в них в повсякденній роботі.

Ми на власному досвіді переконались, що майбутнє післядипломної освіти залежить від інноваційних освітніх технологій.