Google search

14 лютого у Київській міській дитячій клінічній лікарні № 1 відбулась клінічна конференція з нагоди Дня настороженості щодо хвороби Кавасакі, проведена спільними зусиллями адміністрації лікарні, кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО імені П. Л. Шупика та Всеукраїнською асоціацією дитячої імунології. 

Учасниками конференції, окрім працівників КМДКЛ №1, були лікарі Київської обласної дитячої лікарні № 1 та Київської обласної дитячої лікарні №2, КДМКЛ № 9, НДСЛ «Охматдит» та Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, слухачі циклу спеціалізації з дитячої імунології та інтерни. Організатори конференції забезпечили онлайн-трансляцію конференції за допомогою платформи Аксемедін, що дозволило лікарям із різних куточків України бути учасниками конференції. Окрім того, запис конференції, беручи до уваги важливість проблематики, що розглядалася, є доступний онлайн на сайті Аксемедіну та youtube-каналі Всеукраїнської асоціації дитячої імунології.

На конференції були представленні основні клінічні прояви хвороби Кавасакі, презентовані клінічні випадки із грізними серцево-судинними ускладненнями,  що стали наслідками запізнілої діагностики хвороби, детально розглянутий алгоритм діагностики хвороби Кавасакі, показані актуальність для України та поширеність хвороби Кавасакі у м. Києві у 2016 – 2017 - 2018 роках.

Доповіді представили співробітники кафедри дитячих інфекційних хвороб професор Л. Чернишова, доцент Ю. Степановський, професор А. Волоха, доцент А. Бондаренко, лікар-кардіолог Ю. Климишин, асистент А. Гільфанова, лікар-педіатр НДСЛ «Охматдит» С. Онисько та лікар-кардіолог Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Ю. Климишин.