Google search

З 22 лютого 2019 р. кафедрою медицини праці, психофізіології та медичної екології розпочато проведення 2-тижневого циклу тематичного удосконалення «Організація і порядок надання спеціалізованої профпатологічної допомоги» (куратор циклу – доц. Н. Гречківська).

На циклі навчається 12 лікарів медико-санітарної частини ДП «Антонов».

ДП «Антонов» - український авіабудівний концерн, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс, для розробки та сертифікації літаків. З 4 квітня 2015 р. входить до складу ДК «Укроборонпром». В теперішній час на підприємстві розробляються та будуються літаки (серії «АН», в т. ч. найбільші у світі транспортні літаки «Руслан» та «Мрія») і наземний транспорт (тролейбуси, трамваї, легкий автоматизований метрополітен та ін.). На підприємстві працює понад 13 тис. працівників.


Під час циклу слухачі ознайомлюються з основними змінами, які відбуваються у системі надання профпатологічної допомоги працюючому населенню під час реформування галузі охорони здоров’я, з новими методами діагностики, лікування та профілактики професійної патології тощо. 


Особлива увага під час навчання слухачів даного циклу приділяється питанням гігієни праці та професійної патології працівників галузі машинобудування. Набуття лікарями сучасних знань та навичок з питань медицини праці дозволить значно покращити профілактику виробничо-зумовленої та професійної патології працюючим на даному підприємстві.