Google search

23 лютого в столиці Грузії відбулася міжнародна науково-клінічна конференція, присвячена проблемі лікування цукрового діабету та ускладнень захворювання. У конференції взяли участь більше 200 лікарів-ендокринологів як з Тбілісі, так і багатьох інших міст Грузії.

Доповідачами виступили відомий європейський фахівець в галузі клінічної діабетології, керівник провідного діабетологічного центру Польщі, завідувач кафедри діабетології  Медичного університету Варшави, професор Лешек Чуприняк і завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України, професор Борис Маньковський. Програма конференції включала лекції і клінічні розбори хворих на цукровий діабет з різними ускладненнями захворювання. Учасники обговорили останні рекомендації з лікування хворих на цукровий діабет, їх імплементацію в реальних умовах клінічної практики в своїх країнах.

Колеги з Грузії висловили велике бажання взяти участь у 8-му Освітньому курсі Європейської асоціації з вивчення цукрового діабету (EASD), який відбудеться восени в Україні і організатором якого запропоновано виступити професору Борису Маньковському. Програма даного Курсу буде обов'язково представлена на сайті нашої Академії.