Google search

27 лютого 2019 р. кафедра фтизіатрії та пульмонології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, за підтримки ДЗ «Національний інститут фтизіатрії та пульмонології імені Ф.Г. Яновського НАМН України», Асоціації фтизіатрів і пульмонологів України, міжнародної громадської організації INCURE, яка об'єднує лікарів, фахівців охорони здоров'я, менеджерів,

ТОВ «Юрія-Фарм», представників української культурної еліти, за вагомої підтримки мецената, благодійника, видавця, знаного поціновувача мистецтва, науковця, популяризатора творчості видатних митців України у всьому світі П. Багрія та інших високоповажних партнерів, у співпраці та за ініціативи відомого українського бренду SEREBROVA, вперше в Україні об’єдналися в арт-проект «Показ колекцiї бренду SEREBROVA Осiнь/Зима 2019/20», яким привернули увагу до соціальної проблеми подолання стигми та дискримінації, пов’язаних із туберкульозом і відкрили місячник до Всесвітнього та Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом. Ініціатором проекту виступила український дизайнер Альона Сереброва.

Події передувала прес-конференція, яка відбулася в Укрінформ 26 лютого 2019 р. Спікери – директор Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика професор Олег Шекера з доповіддю про ситуацію з туберкульозом у світі та в Україні та проблемні питання взаємодії ПМСД і протитуберкульозної служби в контексті реформування, доцент кафедри фтизіатрії і пульмонології Наталя Гріцова з доповіддю про проблему стигми, пов’язаної з туберкульозом і складні питання з виявлення захворювання та лікування МРТБ/РРТБ.

Альона Сереброва представила свій проект, Олена Гребенюк - українська оперна співачка, володарка нагород і призів багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалів і конкурсів, наголосила на важливості співпраці представників культурної української еліти з медичною спільнотою задля того, щоби якомога ефективніше вирішувати найгостріші соціальні медичні проблеми, пані Тетяна Спринсян, віце-директор INCURE, і пан Чопчик Анатолій, уповноважена особа з фармаконагляду ТОВ «Юрія-Фарм», звернули увагу присутніх на необхідність розробки та впровадження нових методик з надання медичної допомоги тяжкохворим на туберкульоз на стаціонарному етапі їх лікування в використанням всіх сучасних можливостей, які надає інтенсивна ін’єкційна терапія, тим більше, що саме Україна може бути світовим лідером з цього питання.

У заході взяли участь журналісти, громадські діячі, а також представники Інституту сімейної медицини професор Лариса Матюха, доцент Тетяна Тітова, а також аспіранти та клінічні ординатори Ольга Гайова, Олександра Алексейченко, Іванна Кузик, Ярослава Римар, Анастасія Рахнянська, Катерина Юрченко, Марія Тимченко, Оксана Котик, Марта Сельська та Оксана Урижня.