Google search

Протягом останніх двох років кафедра діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика бере участь у благодійному проекті в Україні он-лайн школою діабету «Почни сьогодні».

Проект розрахований на пацієнтів із цукровим діабетом та порушеннями вуглеводного обміну (так званими переддіабетичними станами). Мета проекту – в доступній формі розповідати про правила життя, харчування, фізичну активність, самоконтроль та уникнути важких ускладнень пацієнтам із діабетом і здійснювати профілактичні заходи щодо розвитку діабету у людей із переддіабетичними станами.

На сайті doitnow.com.ua розміщені статті, он-лайн уроки, вебінари на різні теми, які стосуються цукрового діабету та його ускладнень. Усі бажаючі можуть задавати запитання та отримувати кваліфіковані відповіді.

13 лютого 2019 р. відбувся запис чергового вебінару на тему «Діабет та серцево-судинна система: тандем без ускладнень», асистент кафедри діабетології, лікар-ендокринолог, дієтолог, к. мед. н. провела вебінар розповідала глядачам про важливість проблеми серцево-судинних захворювань у пацієнтів із ЦД, про фізичну активність, раціональне харчування, «тривожні сигнали» та профілактику серцево-судинних захворювань. Після вебінару було багато цікавих запитань від пацієнтів, на які О. Орлик дала змістовні відповіді.