Google search

23 лютого 2019 року відбулися збори Київського міського осередку ГО Асоціації стоматологів України (голова осередку – професор Андрій Копчак).

Шляхом відкритого голосування членів осередку, було розширено склад правління та створено координаційну раду КМО АСУ, до якої увійшли науковці Інституту стоматології НМАПО імені П. Л. Шупика: директор Інституту стоматології професор Олена Дорошенко, завідувач кафедри стоматології професор Олексій Павленко, завідувач кафедри терапевтичної стоматології професор Галина Білоклицька, професор кафедри ортопедичної стоматології Павло Леоненко. Також до роботи координаційної ради залучений керівник клінічної бази Інституту стоматології Олег Гуменюк.

У межах заходу із практичним бріф-семінаром «Правові питання надання стоматологічної допомоги»  для лікарів-стоматологів і керівників стоматологічних клінік  виступила директор навчально-наукового центру  медичного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова комітету з права охорони здоров'я Асоціації адвокатів України  Радміла Гревцова.  В ході семінару були висвітлені питання щодо правових особливостей створення і діяльності стоматологічного медичного закладу, відносин лікар-стоматолог – пацієнт, юридичних вимірів  якості стоматологічної допомоги та судової практики у «стоматологічних справах».  

А основною метою виступу  професора Галини Білоклицької на тему «Новий спільний проект EFP і компанії Colgate, присвячений профілактиці захворювань періодонта і карієсу: Perio&Caries» було поширення знань про роль мікроорганізмів в підтримці здоров'я порожнини рота, розвитку карієсу і захворювань пародонту, про вплив способу життя і системних захворювань на здоров'я порожнини рота, профілактику та боротьбу з карієсом і захворюваннями пародонту на індивідуальному рівні і серед населення, а також про вплив віку на здоров'я порожнини рота, руйнування зубів і пародонту. Реалізація цього проекту в Україні буде сприяти зниженню рівня захворюваності основними стоматологічними захворюваннями у населення різних вікових груп, починаючи з дітей і закінчуючи людьми похилого і старечого віку.

Також  під час проведення заходу відбувся круглий стіл з питань юридичного захисту лікарів-стоматологів.

Усіх небайдужих запрошуємо долучатися  до роботи Київського міського осередку Асоціації стоматологів України.