Google search

15 лютого 2019 року лікарі-терапевти – слухачі передатестаційного циклу кафедри терапії, пройшли підготовку у Центрі стимуляційних методів НМАПО імені П.Л. Шупика: відпрацювали на тренажерах практичні навички з проведення серцево-легеневої реанімації.

На початку заняття слухачі разом із викладачем розібрали основні теоретичні положення проведення процедури: потребу проведення серцево-легеневої реанімації, кроки проведення, особливі моменти, можливі ускладнення. У подальшому учасників розбили на пари, продемонстрували їм, як виконувати маніпуляцію. Далі слухачі попарно виконували процедуру, в той час коли решта учасників спостерігала, а викладач заповнював перевірочний лист на кожного учасника. Після проведення практичного навчання був проведений де-брифінг, повторення практичної навички. Також були змодельовані різні ситуації, коли серцево-легенева реанімація надавалась самостійно та з асистентом, в умовах стаціонару та поза стаціонаром до надання спеціалізованої допомоги. Розглянуто основні типові помилки при проведенні реанімаційних заходів, критерії оцінки успішності проведення реанімації, а також оцінку ознак настання біологічної смерті.

У кінці заняття викладач провів оцінку результатів освоєння практичної навички (правильно виконані кроки, неправильно виконані кроки та шляхи їх усунення) та теоретичної підготовки слухачів, підвів підсумки. Навіть для досвідчених лікарів відвідування тренінгового класу виявилося цікавим і корисним.