Google search

У лютому 2019 року на кафедрі кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій відбувся майстер-клас міжнародного рівня професора Калангоса (Греція) для слухачів кафедри та бажаючих.

У конференц-залі проводилась пряма трансляція з операційної, де виконувалася  операція з усунення вродженої вади серця - аномалії Ебштейна у дорослого пацієнта. Для корекції вади була застосована хірургічна методика, розроблена видатним французьким хірургом Аланом Карпентьє.

Після прямої трансляції з операційної, відбулася лекція професора Калангоса, по закінченню якої кожен із присутніх міг задати питання та поспілкуватися з професором особисто. Під час такого спілкування було підкреслено важливість МРТ-діагностики при аномалії Ебштейна та методики, яка дозволяє вираховувати розмір правого шлуночка та на підставі цього вибрати тип корекції.

Професор Калангос підкреслив, що необхідно об’єднати зусилля багатьох країн з метою вдосконалення лікування пацієнтів з аномалією Ебштейна. Оскільки це захворювання є дуже рідкісним, потрібен сумісний аналіз цієї патології серед прогресуючих країн, у тому числі України, для опрацювання найбільш безпечного методу лікування.