Google search

Завершується навчання на двотижневому циклі «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку». На заключній конференції та під час неформального спілкування слухачі відзначили високий професіоналізм викладачів кафедри, дякували за цікавий матеріал та можливість висловити власну думку під час підготовки та представлення есе. 

Підготовка та обговорення власного есе наприкінці циклу стало доброю традицією. Як правило, хвилювання під час його підготовки завершуються відчуттям задоволення від професійного, всебічного розгляду обраного слухачем питання. Толерантне ставлення та підтримка досвідчених викладачів надихає висловлюватися та отримувати зворотній зв’язок від колег та від викладачів. Такий підхід забезпечує закріплення отриманих знань та навичок, що були отримані під час навчання на циклі.

Цього разу тематика есе, що підготували слухачі циклу, стосувалася аспектів попередження та вдосконалення механізмів регулювання поширеності інфекційних захворювань населення. Під час обговорення виникла жвава дискусія з можливостей використання світового досвіду та аспектів залучення фахівців суміжних галузей, представників громадськості в роботу міжсекторальних груп. Слухачі відзначали наявні ризики в системі охорони здоров’я, у тому числі пов’язані з браком та значними рівнями міграції медичних кадрів.

Особлива подяка лунала професору Олесі Гульчій за неперевершений міжнародний досвід роботи в сфері громадського здоров’я та професіоналізм у передачі багажу знань під час навчання. Жвавий інтерес викликала тема «Лідерство в громадському здоров’ї». Слухачі отримали додаткові пояснення та перелік літератури за цією темою. Отримані знання були використані слухачами під час підготовки есе.

Наступний цикл тематичного удосконалення «Громадське здоров’я в практиці сімейного лікаря» (для лікарів загальної практики-сімейних лікарів) відбудеться наприкінці травня. Запрошуємо до співпраці.