Google search

1 березня 2019 року в м. Вінниця на базі Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова відбулася ІІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні досягнення ендоскопічної хірургії», одним із співорганізаторів якої виступила кафедра хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика.

Конференція об’єднала понад 150 представників хірургічної спільноти України для обговорення актуальних питань сучасної планової та невідкладної малоінвазивної хірургії.

НМАПО імені П.Л. Шупика на цьому заході представляв завідувач кафедри хірургії та судинної хірургії, професор С. Саволюк, який є одним з співзасновників Подільської Асоціації малоінвазивних хірургів, під патронатом якої проводився цей науковий форум.

У межах наукової програми пленарного засідання «Сучасні технології в хірургії», модерація якої була доручена професору Сергію Саволюку, ним була представлена кафедральна доповідь: 1) Оптимізація лапароскопічної ТАРР-герніопластики, яка узагальнила досвід кафедри хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика щодо застосування передових підходів до хірургічного малоінвазивного лікування пахвинних гриж та принципів оптимального періопераційного супроводу пацієнтів в рамках імплементації протоколу хірургії швидкого відновлення для досягнення позитивних результатів їх лікування та активного впровадження електрозварювання живих біологічних тканин в планову абдомінальну хірургію.

Доповідь та мультимедійний супровід викликав жваве обговорення серед аудиторії та інших доповідачів, результатом якої буде виконання навчально-виробничого плану кафедри хірургії та судинної хірургії, оскільки багато учасників конференції висловило бажання пройти навчання на програмних циклах тематичного удосконалення, які проводить кафедра хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика.

В результаті дискусії були намічені програми подальшої наукової співпраці та обміну досвідом між давніми партнерами - кафедрою хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика та кафедрою ендоскопічної та серцево-судинної хірургії ВНМУ імені М.І. Пирогова.