Google search

Новий закон про безперервну післядипломну освіту лікарів ставить перед клінічними кафедрами НМАПО виклики щодо виконання навчально-виробничого плану, оскільки загострюється конкуренція на ринку освітніх послуг, в тому числі з приватними структурами.

В цій ситуації вкрай важливо презентувати передовий досвід та власні клінічні можливості і здобутки серед медичної спільноти, яку необхідно зацікавити вибрати саме академічні установи і проходити цикли тематичного удосконалення в НМАПО імені П.Л. Шупика.

Враховуючи нові виклики та ризики стосовно комплектування циклів, колектив кафедри хірургії та судинної хірургії вирішив налагоджувати тісні зв’язки з міськими та обласними осередками Асоціації хірургів для обміну досвідом та зацікавлення слухачів на навчання.

В лютому 2019 року завідувач кафедри професор Сергій Саволюк отримав запрошення від Запорізького осередку обласної та міської Асоціації хірургів та м. Біла Церква, де виступив перед хірургічною спільнотою з програмними доповідями: «Сучасна стратегія хірургічного лікування синдрому діабетичної стопи» та «Технології швидкого відновлення в абдомінальній хірургії».

Доповідь, мультимедійний супровід та представлені відеоматеріали викликали жваву дискусію та зацікавленість серед аудиторії. Представлений цікавий клінічний досвід та інноваційні розробки кафедри хірургії та судинної хірургії заохочує продовжити їх вивчення під час навчання на циклах тематичного удосконалення та науково-практичних заходах, які активно проводить кафедра хірургії та судинної хірургії для наступного впровадження в заклади практичної охорони здоров’я.

Такий досвід є досить перспективним напрямком, який кафедра буде і надалі розвивати для виконання навчально-виробничого плану.