Google search

З 27 лютого по 1 березня 2019 року у м. Тель-Авів (Ізраїль) проходив курс «Де зустрічаються медична та радіаційна онкології: інтеграція сучасних стратегій» - в якому взяли участь доцент  кафедри онкології НМАПО імені П. Л. Шупика к.мед.н. Ольга Пономарьова та аспірант кафедри Анастасія Самусєва.

Курс був організований Європейською школою онкології та був присвячений останнім розробкам у місцевому та системному персоналізованому лікуванні раку молочної залози, раку шлунково-кишкового тракту, раку легенів і раку голови та шиї. Лекції проводили факультети, що складаються з провідних європейських та ізраїльських фахівців з онкологічних захворювань, які були зосереджені на оновленні знань в місцевому та системному персоналізованому лікуванні раку молочної залози, раку шлунково-кишкового тракту, раку легенів і раку голови та шиї, інноваційним стратегіям в комбінованій терапії вищезгаданих злоякісних новоутворень та методиках впровадження інноваційних стратегій в медикаментозну терапію та прицільну радіотерапію в повсякденній практиці. Були представлені останні дані мета-аналізів та актуальних оглядів, також обговорені результати останніх клінічних випробувань третьої фази та потенційні напрямки майбутніх досліджень.

В межах курсу було представлено майже 40 доповідей та вручена одна нагорода Emmanuel Van Der Schueren Award.

На курс було зареєстровано 24 лікаря з інших держав, серед який майже половина – лікарі-онкологи та радіологи з України. Було обговорено багато проблемних питань в лікуванні не тільки пацієнтів з ранніми формами раку, а також алгоритми та тактики ведення пацієнтів з метастазами. Велика кількість уваги приділялась ролі генетичних мутацій та імунотерапії. Також цінними були матеріали представлених клінічних випадків, що дозволили оцінити вплив різних тактик лікування на перебіг захворювання.

Курс сприяв утворенню майданчику для вирішення спільних питань серед клінічних онкологів, онкохірургів та радіологів щодо стратегій та вибору оптимальних тактик лікування.