Google search

На початку березня 2019 р. у місті Малага (Іспанія) відбувся щорічний  конгрес Європейського товариства кардіологів з невідкладних станів у кардіології (Acute Cardiovascular Care), на якому були присутні більше 1000 участників з 70 країн. 

Конгрес об'єднав кардіологів, реаніматологів, анестезіологів, терапевтів, кардіохірургів, медсестер, фельдшерів та інших професіоналів, які беруть участь у наданні невідкладної допомоги пацієнтам із серцево-судинною патологією.

Програма включала доповіді  провідних експертів з гострого  коронарного синдрому, гострої серцевої недостатності, реваскуляризації, реперфузії, підтримки кровообігу при кардіогенному шоці, лікування життєво небезпечних аритмій, загальної інтенсивної терапії, а також вторинної профілактики, з акцентом на антитромботичну, ліпідознижуючу та протидіабетичну терапію. Було проведено практичні заняття з невідкладної допомоги в межах роботи Acute Cardiovascular Care School.

На Конгресі було оприлюднено чимало досліджень молодих вчених. У постерній доповіді здобувач кафедри функціональної діагностики, лікар-кардіолог Інституту серця МОЗ України Юлія Борхаленко висвітлила результати здійсненого на кафедрі порівняльного дослідження змін якості життя після аортокоронарного шунтування та стентування вінцевих артерій.