Google search

25 лютого 2019 року на кафедрі хірургії та судинної хірургії НМАПО імені П.Л. Шупика закінчився програмний цикл тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології», тривалістю 2 тижні.

Він користується популярністю та попитом серед слухачів, оскільки чи не єдиний в Україні дозволяє ознайомитися з сучасними інноваційними малоінвазивними методиками хірургічного лікування варикозної хвороби вен нижніх кінцівок та її ускладнень, а саме: радіочастотна абляція (РЧА), ендовенозна лазерна коагуляція (ЕВЛК) та ендовенозна електрозварювальна облітерація, склерооблітерація.
Наприкінці циклу вже традиційно, згідно плану проведення лікарських конференцій кафедри та з метою удосконалення безперервного професійного розвитку, на робочому місці був проведений майстер-клас живої хірургії з малоінвазивної флебології за участю завідувача кафедри професора С. Саволюка та куратора циклу – асистента, к. мед. н. В. Горбовця для 14 слухачів циклу, клінічних ординаторів, лікарів-інтернів. Було виконано 2 хірургічних втручання – ендовенозна лазерна коагуляція та ендовенозна електрозварювальна облітерація, в яких взяли участь найбільш підготовлені слухачі.

Проведення майстер-класу, жвава дискусія та обговорення підсумували цикл тематичного удосконалення «Сучасні малоінвазивні методики в флебології», після якого курсанти отримали відповідні посвідчення та сертифікати, побажання успіхів в подальшому професійному зростанні. Колектив кафедри хірургії та судинної хірургії й надалі буде продовжувати застосування таких практично-орієнтованих форм в навчальному процесі, як майстер-класи та дні живої хірургії, оскільки ці форми є найбільш перспективними та ефективними щодо набуття необхідного рівня практичних навичок та вмінь.