Google search

21 - 22 лютого в ДУ «Інститут геронтології імені Д.Ф. Чеботарьова НАМН України» відбулася XII міжнародна конференція молодих вчених «Захворювання кістково-м'язової системи та вік», присвячена пам'яті проф. Є. Подрушняка. 

Учасниками конференції, крім  аспірантів  НМАПО імені П.Л. Шупика, були молоді вчені ДУ «Інституту Геронтології імені  Д. Ф. Чеботарьова НАМН України», ДУ «Інституту травматології і ортопедії НАМН України», Одеського національного медичного університету, ВНМУ імені М.І. Пирогова, ІФНМУ та НМУ імені О.О. Богомольця.

Під час конференції були розглянуті теми з проблем поширеності  захворюваності на остеопороз та методи лікування і профілактики остеопорозу, а також були  представлені доповіді щодо поширеності недостатності/дефіциту вітаміну Д і розвитку хвороб у дітей, підлітків, дорослих та вагітних жінок при недостатності/дефіциту вітаміну Д та показана актуальність щодо висвітлених проблем. Конференція проходила на конкурсній основі та тривала два дні.

Перший день конференції пройшов насичено, всі доповідачі були на достойному рівні та отримали високі бали за доповіді. Другий день конференції був не менш складний та напружений, оскільки спілкування та доповіді проводилися англійською і кожен учасник мав можливість, завдяки знанням мови, покращити свої результати. Переможці отримали цінні призи.

Доповіді представили  аспіранти кафедри дитячих і підліткових захворювань НМАПО імені П.Л. Шупика  М. Деденко, Ю. Сиваченко та І. Соколенко. Ю. Сиваченко посіла III почесне місце, з чим ми її вітаємо.