Google search

Оптимізація навчально-методичної роботи передбачає, серед інших заходів, проведення контролю рівня знань слухачів. З цією метою на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії використовують заліки, іспити та різноманітні за наповненням тест-контролювання.

Так, серед лікарів-інтернів другого року навчання (куратор – доц. Ю. Марков) в березні цього року було проведено тест-контроль з таких актуальних напрямків анестезіології та інтенсивної терапії, як інфузійна терапія, періопераційний біль, застосування місцевих анестетиків, внутрішньовенні анестетики, респіраторна підтримка, діагностика та невідкладна допомога при гострих отруєннях, питання загальної анестезії та корекція гіпоксії (останні були взяті з програм тестування анестезіологів США).

Результати тестування свідчать про високий рівень підготовленості інтернів з розділів анестезіології та інтенсивної терапії – респіраторної підтримки, інфузійної терапії, корекції періопераційного болю (середні рівні відповідей відповідно: 96,2%, 78,5%, та 72,5%.

Особливістю даного контролю знань було те, що ніхто з інтернів наперед не знав, що подібний захід буде проводитися взагалі і, відповідно, ніхто з них заздалегідь не готувався до такого заходу. Це привчає майбутніх анестезіологів до особливостей практичної діяльності, що передбачає готовність до будь-яких раптових ситуацій у майбутньому.

За підсумками тест-контролю знань переможцями визнано:

  1. Деркач Я. (результат 74% правильних відповідей);
  2. Кисла Ю. (результат 72%);
  3. Кислуха Т. (70%);
  4. Зеленчук О. (68%).

Результати тестування були обговорені за участі викладачів кафедри та лікарів-інтернів, які брали у ньому участь. Переможці нагороджені подарунками – спеціальною медичною літературою, виданою колективом кафедри у минулому році та сумками з логотипом кафедри, а переможець, яка набрала найбільший відсоток балів (Я. Деркач) – ще й спеціальним призом –  путівкою на Британсько-Український симпозіум.

Також було проведено аналіз складання ліцензійного інтегрованого іспиту КРОК-3 із загальної лікарської підготовки лікарями-інтернами у 2018 році. Інтерни, які продемонстрували найвищий рівень підготовленості, також отримали призи, якими було відзначено найкращих. Такими визнано:

  1. Поліщук В. (результат 94%);
  2. Вальчук Ю. (92,5%);
  3. Власенко Р. та Козловська М. – по 92%.

На конференції виступили також завуч кафедри доцент Михайло Бондар та Максим Пилипенко, які оцінили позитивні результати навчально-методичної роботи кафедри анестезіології та інтенсивної терапії та провели дебрифінг і розбір правильних відповідей.