Google search

1 і 4-ого березня у Вінниці та Львові відбулися засідання весняного циклу Клубу ендокринологічних новацій, модератором якого є завідувач кафедри діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика, чл.-кор. НАМН України, професор Б. Маньковський.

Як завжди, на засіданнях Клубу розглядалися найсвіжіші новини щодо лікування хворих на цукровий діабет та інші ендокринні захворювання. Зустріч мала мультидисциплінарний характер і включала також доповіді провідних кардіологів. Окремо було розглянуто питання діагностики та лікування предіабету. Новим напрямком у роботі Клубу було обговорення сучасних терапевтичних можливостей лікування діабетичної ретинопатії. Великий інтерес викликали виступи експерта МОЗ України з ендокринології доцента кафедри діабетології - Ірини Кондрацької, яка представила дані про контроль глікемії в різних регіонах країни. Також з доповідями виступили доцент кафедри діабетології Н. Жердьова і асистент О. Орлик.

У засіданнях взяли участь понад 100 лікарів з різних регіонів України. Професор Борис Маньковський також анонсував проведення великої конференції, яка присвячена актуальним питанням сучасної діабетології і  відбудеться 11 - 13 квітня в Одесі. Конференція пройде під егідою НМАПО імені П.Л. Шупика та Української діабетологічної асоціації, участь в заході вже підтвердили лектори зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Угорщини, Австрії, Іспанії, Азербайджану.