Google search

1 березня 2019 року відбувся науково-практичний семінар у форматі телемосту «Мультидисциплінарні аспекти у хірургії, анестезіології, гінекології та урології». Телеміст з онлайн-трансляцією відбувся між містами Київ - Івано-Франківськ – Мінськ - Кишинів.

Захід акредитовано Європейською акредитаційною радою з безперервної медичної освіти U.E.M.S. – EACCME згідно з міжнародними стандартами.

Вітальним словом розпочав семінар проректор з навчальної роботи НМАПО імені П.Л. Шупика д.мед.н., професор Олександр Толстанов.

Були розглянуті тема гострого панкреатиту, лапарскопічної хірургії наднирників, білків гострої фази в інтенсивній терапії, септичного шоку, сучасних тенденцій в післяопераційному знеболенні та інші.

Від Академії виступили д.мед.н., професор кафедри акушерства, гінекології  та репродуктології Руслан Ткаченко з доповіддю  «ERAS протокол, як компонент периопераційної медицини» та к.мед.н., доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Олексій Доморацький.

На конференції також виступив д.мед.н., професор кафедри анестезіології НМУ імені О.О. Богомольця, президент Асоціації анестезіологів України С. Дубров з доповіддю «Антибіотикорезистентність – загроза  ХХІ століття. Стан у світі та Україні, перспективи на майбутнє» та к.мед.н., доцент кафедри загальної хірургії № 2 НМУ імені О.О. Богомольця Олександр Стеценко з доповіддю «Сучасні принципи хірургічного лікування морбідного ожиріння».

Учасники семінару отримали по 2 міжнародні кредити 2 CME Credits.