Google search

Кафедра сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика у особі завідувача кафедри професора Л. Матюхи та доцента кафедри Т. Титової взяла участь у Міжнародному саміті сучасних підходів до лікування внутрішніх хвороб, який відбувся у Києві 15 - 16 березня 2019 р.

На заході, в якому взяли участь понад 500 лікарів (140 лікарів з Туреччини), було обговорено важливі питання, з якими постійно зустрічаються сімейні лікарі: неалкогольна жирова дистрофія печінки, як системне захворювання; ведення пацієнтів з вірусним гепатитом із презентацією маршруту пацієнта; вплив замісної терапії препаратами ферментів підшлункової залози на виживання і якість життя при екзокринній панкреатичній недостатності; практичні підходи до нутріціологічного ведення хронічного панкреатиту.

16 березня 2019 р. розглядались питання ведення пацієнтів із функціональною диспепсією, хронічною діареєю, хронічним закрепом, синдромом подразненого кишечника, виразковим колітом, були представлені фенотипи ГЕРХ з новими підходами до діагностики і лікування.

Під час заходу лікарям загальної практики-сімейним лікарям було запропоновано три види анкет з тестування на наявність екзокринної недостатності підшлункової залози у пацієнтів груп ризику з метою проведення скринінгу особам, яким встановлено діагноз екзокринної недостатності підшлункової залози, а також анкети для оцінки якості життя цих пацієнтів. Кафедра СМ та АПД запропонувала свою участь в адаптації анкет, визначенні їх чутливості і специфічності.

У саміті взяли участь спікери з Індії, Туреччини, Швеції, Бельгії, Молдови, Ізраїлю, України.