Google search

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика регулярно залучає до навчального процесу досвідчених зарубіжних колег анестезіологів-інтенсивістів.

Цього разу 19 березня 2019 в навчальній аудиторії кафедри в Київській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (КМКЛШМД) майстер-клас проводив німецький спеціаліст Markus Rodemann. Майстер-клас відвідали лікарі, що проходять навчання на ПАЦ, а також лікарі КМКЛШМД, Інституту серця та деяких інших лікарень міста Києва (загалом близько 50 лікарів). Модераторами були доцент кафедри Максим Пилипенко та Оксана Бейсюк, яка нещодавно закінчила на кафедрі клінічну ординатуру.

Особливістю майстер-класу було те, що окрім освітлення нових та прогресивних методик респіраторної підтримки деякі слухачі змогли попрактикуватися в проведенні неінвазивної вентиляції на собі. Найбільший інтерес у слухачів викликали питання стосовно методик вентиляції при гострому респіраторному дистрес-синдромі (ГРДС), які були детально висвітлені та обговорені під час сесії запитань та відповідей. Відбулася жвава дискусія, в кінці якої слухачі висловили сподівання, що подібні заходи із залученням іноземних спікерів будуть відбуватися на кафедрі і в майбутньому, в т.ч. в рамках циклів тематичного удосконалення. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті кафедри анестезіології та інтенсивної терапії http://kafanest.kiev.ua