Google search

Співробітники кафедри дитячих і підліткових захворювань провели майстер-класи у секції «Школа практичної майстерності лікаря» на науково-практичній конференції з міжнародною участю «Четвертий академічний симпозіум з педіатрії», яка проходила з 12 по 14 березня 2019 р. у м. Трускавець.

Доцент О. Солдатова провела майстер-клас «Техніка вимірювання артеріального тиску у дітей залежно від віку. Міжнародні критерії артеріальної гіпертензії у дітей і підлітків», який проводився у секції «Школа практичної майстерності лікаря» на науково-практичній конференції з міжнародною участю «Четвертий академічний симпозіум з педіатрії» у м. Трускавець.

Програма майстер-класу включала питання показів та методики вимірювання артеріального тиску на верхніх та нижніх кінцівках у дітей різного віку, можливостей оцінки значень артеріального тиску для діагностики вроджених вад серця та судин. Також учасники майстер-класу мали можливість на конкретних прикладах оцінити значення артеріального тиску та визначити ступінь артеріальної гіпертензії у дітей різного віку, зросту та статі, використовуючи оновлені перцентільні таблиці та визначити алгоритм подальшого менеджменту пацієнтів.

Доцент І. Горячева провела майстер-клас на тему «Стороннє тіло в дихальних шляхах. Алгоритм надання першої допомоги дітям в залежності від віку», метою якого було не тільки донести до широкого загалу лікарів сучасні знання та підходи до надання невідкладної допомоги, а й надати можливість кожному відпрацювати алгоритм дій на манекені.

Під час інтерактивної доповіді кожен крок лікаря був детально обговорений з акцентами що, чому та як робити, з демонстрацією на манекені правильної методики виконання. Всі учасники змогли вдосконалити свої практичні навики та відпрацювати їх під контролем викладача. Після закінчення доповіді виникла жвава дискусія