Google search

28 березня 2019 р. в стінах Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика відбудеться науково-практична конференція «Бронхіальна астма, алергія, клінічна та лабораторна імунологія – від науки до практики».

Сьогодні в період системних реформ в нашій державі, а особливо в системі охорони здоров’я у межах конференції розглядались найважливіші питання, які пов’язані з впровадженням сучасних телемедичних технологій в практиці лікарів загальної практики - сімейної медицини.

Протягом останніх років при тісній співпраці міністерств регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України і охорони здоров’я в п’яти пілотних регіонах побудовані сучасні центри первинної медико-санітарної допомоги в сільській місцевості, де запроваджується телемедицина.

Саме на плечах лікарів сімейної медицини лежить реалізація реформ охорони здоров’я. Сьогодні в Україні майже 1,7 мільйона пацієнтів з бронхіальною астмою, які потребують негайної та кваліфікованої допомоги. Саме запровадження телемедицини в центрах первинної сімейної допомоги дасть можливість швидко допомогти пацієнту з залученням консультації алерголога чи пульмонолога.

Конференцію відвідають понад 150 лікарів сімейної медицини з Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Рівненської областей. Велика кількість (більше 100) лікарів загальної практики прибули з Київської області.

Саме для лікарів сімейної медицини були представлені клінічні рекомендації з діагностики та лікування пульмонологічних, алергологічних, дерматологічних, кардіологічних та ендокринних захворювань при наданні телемедичних послуг.

Ці рекомендації розроблялись протягом 6 місяців експертною групою МОЗ на чолі з Тетяною Орабіною та з залученням кращих національних фахівців з алергології, дерматології, кардіології та ендокринології НМАПО імені П. Л. Шупика під керівництвом ректора, академіка НАМН України Юрія Вороненка.

На конференції будуть присутні алергологи, дерматологи, кардіологи та ендокринологи з усіх регіонів України, від Ужгорода до Рубіжного, від Чернігова до Херсона. Саме така інтеграція дає можливість покращити кваліфікацію сімейних лікарів.

Крім цього, в межах конференції відбудеться майстер-клас «Спірометрія при бронхіальній астмі, як основа телемедичної послуги в практиці лікаря сімейної медицини».

 

Контактні дані організаторів

Наталія Василенко, провідний фахівець відділу комунікацій НМАПО імені П.Л. Шупика

[email protected]

+38 044 205 48 34

nmapo.edu.ua

Програму шукайте на сторінці Академії у мережі Facebook: https://www.facebook.com/nmapo.edu.ua/