Google search

21 - 22 березня 2019 р., в Києві відбулася науково-практична  конференція «Ревматичні хвороби: модифікація імунного статусу та запального процесу».

Конференція проводилась в залах «А» та «ЕF» готелю «Русь» (вул. Госпітальна, 4).

На конференції зареєструвалось біля 300 лікарів ревматологів та терапевтів з усієї України. Кафедра терапії та ревматології взяла активну участь у конференції. Науково-організаційним комітетом конференції були: академік НАМНУ, президент Асоціації ревматологів України, професор В. Коваленко (голова), віце-президент Асоціації ревматологів України, професор Н. Шуба, професор О. Борткевич.

21 березня відкрив конференцію та виступив з проблемною доповіддю «Систематизація аутоімунного та аутозапального процесів на основі МКХ-ХІ та формування стратегії фармакотерапевтичного менеджменту. Погляд у майбутнє» - віце-президент НАМН України, президент Асоціації ревматологів України, академік НАМН України,  завідувач кафедри терапії та ревматології НМАПО імені П.Л. Шупика, професор В. Коваленко.

В першому пленарному спільному засідання Асоціації ревматологів України взяли участь академік НАМН України, професор В. Коваленко, проф. Н.  Шуба, проф. Аста Баранаускайте (Литва), проф. Н. Сорока (Білорусь).

З доповіддю «Обґрунтоване застосування блокаторів ІЛ-6 для лікування ревматоїдного артриту на основі міжнародних та власних клінічних досліджень» виступила  проф. Н. Шуба.

Одним з найпоширеніших ревматичних хвороб є остеоартроз. Тому сучасний підхід до персоніфікованих методів лікування даного захворювання було висвітлено в секційному засіданні «Остеоартрит: сучасні погляди на проблему», де модераторами були: акад. НАМН України проф. В. Коваленко, проф. С. Cміян, проф. О. Борткевич, к.мед.н. С. Тер-Вартаньян.

З доповіддю «Остеоартрит: своєчасна діагностика та перспективи тривалого лікування» виступив професор  проф. О. Борткевич.

Цікавим виявився науково-практичний симпозіум «Міждисциплінарні рішення та клінічний досвід: що повинен знати практикуючий лікар», де модератором був акад. НАМН України проф. В. Коваленко.

В секційному засідані «Проблема остеопорозу в ревматології» з доповіддю «Оптимізація кальцій-фосфорного обміну при застосуванні глюкокортикоїдів» виступив проф. О. Борткевич.

В секційному засіданняі «Ревматоїдний артрит: проблеми діагностики та лікування» з доповіддю «Септичний артрит у практиці лікаря ревматолога» виступила асистент кафедри терапії та ревматології к.мед.н. Г. Крилова.

22 березня з проблемною лекцією «Хвороба Бехчета» виступив  проф. Армен Гаспарян (Велика Британія) Armen Gasparyan, MD, PhD (Birmingham).

В секційному засіданні «Локальні больові синдроми: діагностика та лікування»  з доповіддю «Застосування різних форм мексикаму при лікуванні остеоартрозу і болю в нижній частині спини» виступила  асистент кафедри терапії та ревматології к.мед.н. Г. Крилова.

З проблемною доповіддю «Плейотропні ефекти деяких протизапальних препаратів, які застосовуються для лікування остеоартрозу» виступила  проф. Н. Шуба.

У кінці конференції відбулася нарада Асоціації ревматологів України, головних спеціалістів НАМН і експертів МОЗ України, головних обласних ревматологів та терапевтів, а також провідних фахівців. На завершення прийнялась резолюція та всі учасники конференції отримали сертифікати.