Google search

З 6 по 21 березня 2019 року кафедрою терапії проведено виїзний цикл тематичного удосконалення «Сучасні методи діагностики внутрішніх хвороб та практичні навики лікаря-терапевта» для лікарів КНП «Чернігівська міська лікарня №3».

На циклі підвищували свою кваліфікацію 22 слухачів. Мета циклу – поглиблення рівня знань лікарів-терапевтів у світлі сучасних вимог з питань діагностики основних захворювань внутрішніх органів та практичних навиків.

Згідно з навчальним планом здійснювалося вивчення сучасних стандартів діагностики серцево-судинних та ревматичних захворювань, захворювань органів дихання, системи травлення, виявлення ендокринної патології, анемій тощо. Програма також включала практичні навики лікаря-терапевта, у тому числі щодо надання допомоги при невідкладних станах (техніка закритого масажу серця, дефібриляції, штучної вентиляції легень, тимчасова зупинка кровотеч тощо). Лекційні, семінарські та практичні заняття проводилися на високому методичному рівні.

По закінченню циклу усі лікарі успішно склали залік. При проведені анонімного анкетування слухачі позитивно оцінили організацію навчального процесу та методичний рівень проведених викладачами кафедри занять. Про це ж свідчили і результати їх виступів на заключній конференції.  Вручення посвідчень відбулося у дружній та доброзичливій атмосфері. Адміністрацією лікарні в особі головного лікаря В. Янголя висловлена щира вдячність завідувачу та викладачам кафедри терапії за проведення виїзного циклу.