Google search

Завідувач кафедри функціональної діагностики професор О. Жарінов взяв участь у науково-практичній конференції «Міррахімовські читання», яка проходила 27 - 28 березня 2019 року у столиці Киргизстану місті Бішкеку. 

Ця представницька щорічна конференція з міжнародною участю присвячена пам’яті видатного киргизького кардіолога академіка Мірсаїда Міррахімова – засновника добре відомої наукової школи, яка вже більш ніж півсторіччя систематично займається вивченням проблеми високогірної легеневої гіпертензії. Конференція проходила у Киргизькому національному центрі кардіології і терапії, її модератором була директор цього центру професор А. Джумагулова, у залі було більше 250 лікарів, переважно кардіологів, терапевтів і сімейних лікарів. Значну увагу в програмі конференції приділено послідовності надання допомоги пацієнтам з серцево-судинними захворюваннями на різних рівнях, підвищенню обізнаності сімейних лікарів з актуальних проблем кардіології і внутрішніх хвороб.

Велика проблемна доповідь професора О. Жарінова «Серцево-судинний ризик і шляхи його корекції у пацієнтів з артеріальною гіпертензією» відкривала наукову програму форуму. Цікавим і корисним для впровадження в освітній процес було також відвідування відділення аритмій серця Національного центру кардіології і терапії. Крім того, було обговорено аспекти післядипломного навчання лікарів. У Киргизстані воно здійснюється у Центрі підвищення кваліфікації та безперервної освіти, створеному у Киргизькій державній медичній академії. Важливою складовою навчання лікарів є регулярне відвідування науково-освітніх форумів, які проходять під егідою відповідних асоціацій.

Безумовно, участь у подібних заходах має велике значення для зміцнення міжнародного авторитету нашої Академії.