Google search

З 5 березня по 4 квітня 2019 р. на кафедрі ортопедії і травматології №2 проходив черговий цикл тематичного удосконалення (ТУ) з теми «Ендопротезування кульшового і колінного суглобів» для лікарів ортопедів-травматологів.

На даному циклі навчалося 30 слухачі бюджетної та контрактної форми навчання із досвідом роботи за фахом від 2 до 25 років і більше, які репрезентували різні області України (Київська, Вінницька, Івано-Франківська, Одеська, Полтавська, Черкаська, Кіровоградська, Тернопільська) та м. Київ. 

Протягом місяця слухачі поновили свої знання з питань анатомо-функціональних та біохімічних особливостей кульшового суглобу, ендопротезування при переломах шийки стегнової кістки та при дисплазії кульшового суглобу, ревізійного ендопротезування; отримали нові знання з конструктивних особливостей різних компонентів ендопротезу кульшового суглобу; вивчили роль балансу зв’язкового апарату при протезуванні колінного суглобу; засвоїли тактику ведення пацієнтів із перипротезними переломами та перипротезною інфекцією; вдосконалили свої знання щодо післяопераційної реабілітації пацієнтів після ендопротезування кульшового і колінного суглобів, а також проаналізували ранні і пізні ускладнення після ендопротезування даних суглобів та шляхи їх вирішення.


Для слухачів ТУ 04.04.2019 р. відбулася заключна конференція за участю колективу кафедри ортопедії і травматології № 2. Відкрив засідання завідувач кафедри д.мед.н., професор М. Анкін, який привітав слухачів з успішним закінченням навчання та побажав ефективно використати набуті знання в операційних. Також виступили професори В. Попов, О. Радомський, доц. Ю. Марухно та інші науково-педагогічні працівники кафедри, які приєднались до поздоровлень проф. М. Анкіна та побажали курсантам в своїй практичній діяльності вдосконалення набутих навичок у своїй нелегкій праці в операційних.

З вітальним словом та подякою виступив староста циклу Д. Тютюнников, курсант А. Бранець та інші, які подякували колективу кафедри за надані знання та побажали успіхів в подальшій діяльності.

Після завершення навчання усі слухачі отримали посвідчення про проходження циклу ТУ з теми «Ендопротезування кульшового і колінного суглобів».