Google search

6 березня 2019 року відбувся Клуб сімейного лікаря «Доказова медицина в практиці сімейного лікаря, терапевта, кардіолога 2019» у м. Кропивницький за участю кафедри кардіології НМАПО імені П.Л. Шупика. Особливою рисою засідань є участь лікарів з самих віддалених куточків області.

Так, цього разу у м. Кропивницькому  зібралося багато медиків, які вже брали участь в роботі майстер-класів у 2015 - 2017 роках.
Цього разу акцент було зроблено на лікування артеріальної гіпертензії у хворих з патологією нирок, нестандартні підходи до вторинної профілактики хворих на ішемічну хворобу серця (доц. І. Давидова), діагностику та лікування хворого з хронічною серцевою недостатністю зі зниженою та збереженою фракцією викиду за рекомендаціями ESC 2016 (проф. М. Долженко).

Жваву дискусію викликали питання  щодо призначення статинів підліткам з сімейною гіперхолестеринемією та з підвищеним рівнем холестерину.  Особливою увагою користувався майстер-клас по веденню пацієнтів з гострим коронарним синдромом,  лікарі взяли активну участь в обговоренні питання направлення пацієнта з ГКС до спеціалізованої установи.