Google search

Захворювання органів дихання у дорослого населення є актуальною проблемою в роботі сімейного лікаря. Особливої уваги потребують пацієнти молодого віку, з дитинства схильні до повторних інфекцій дихальних шляхів. Часті респіраторні захворювання у осіб до 35 років згодом можуть стати тригерним фактором формування хронічної бронхолегеневої патології. Клінічні форми повторних епізодів гострого бронхіту віднесені до класифікації МКХ-10 до J 40 – бронхіт не уточнений, як гострий або хронічний (в англомовній літературі – як рекурентний бронхіт).

Оріяна Тиш – заочна аспірантка кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги отримала в ДАК Диплом кандидата наук за спеціальністю «загальна практика – сімейна медицина» 14.01.38.

Керівник наукової роботи професор Л. Матюха.

Тема роботи: «Peкурентний бронхіт: роль мікробіоценозу бронхів та кишечника в лікуванні та профілактиці» була захищена на вченій раді Д.26.613.06 у НМАПО імені П. Л. Шупика. Наукову і практичну  значущість підтверджено двома патентами на корисну модель.

Така подія є святом для кафедри. Продовження науки, наукових традицій в Інституті сімейної медицини нашої Академії надзвичайно важливе. Ми пишаємось нашою аспіранткою, сімейним лікарем, мамою трьох чудових діточок, яка досягла своєї мети і бажаємо їй нових звершень.