Google search

13 – 14 січня 2020 року в Київському Національному університеті імені Тараса Шевченко була проведена підсумкова міжнародна зустріч фахівців, що займаються освітою в сфері охорони психічного здоров’я в межах проекту UNA Partnership (Партнерство Україна-Норвегія-Вірменія). Організаторами зустрічі виступили Інститут психіатрії КНУ імені Тараса Шевченка (керівник – д.мед.н. І. Пінчук) та Норвезький університет науки та технології, медичний факультет (проф. Норберт Скокаускас).

Від НМАПО імені П.Л. Шупика були запрошені зав. кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології проф. Г. Пилягіна, доц. С. Чумак та аспіранти кафедри.

Серед запрошених почесних гостей в зустрічі взяли участь Афзал Джавед, віце-президент Всесвітньої психіатричної асоціації та Норман Сарторіус, президент Асоціації поліпшення програм в сфері охорони психічного здоров'я, колишній директор Відділу психічного здоров'я ВООЗ (1977 - 1993 рр.), президент Всесвітньої психіатричної асоціації (1993 - 1999 рр.) та президент Асоціації європейських психіатрів (1997 - 2001 рр.).

Основними темами зустрічі фахівців з України, Норвегії, Данії, Грузії, Вірменії та Киргизстану були підсумки проведеного проекту, обмін досвідом викладання психіатрії, психотерапії та психології з урахуванням специфіки окремих пострадянських ЗВО та напрацювань ВООЗ та удосконалення навчальних програм з питань психічного здоров'я і впровадження їх в практику викладання.