Google search

Кафедра ядерної медицини, радіаційної онкології та радіаційної безпеки 11 березня вже вдруге з початку 2020 року провела майстер-клас «Правила роботи на дентальних рентгенівських апаратах та дотримання правил радіаційної безпеки». Автором і відповідальним виконавцем тематики майстер-класу є доцент кафедри Василь Мурашко.

Учасниками майстер-класу стали 12 лікарів-стоматологів приватних закладів охорони здоров’я. Василь Олександрович ознайомив учасників майстер-класу з правилами роботи на дентальних рентгенівських апаратах, із правилами радіаційної безпеки при проведенні рентгенодіагностичних процедур у стоматологічних кабінетах. Було приділено увагу питанням радіаційного захисту як пацієнтів, так і персоналу при роботі на дентальних рентгенівських апаратах. Також продемонстровано дозиметри та правила роботи з ними. На всі запитання учасники майстер-класу отримали вичерпні відповіді.

Лікарі-стоматологи висловили задоволення такою формою спілкування та набутими знаннями, що конче необхідні в їх повсякденній лікарняній практиці. Крім знань, учасники отримали сертифікат із балами безперервного професійного розвитку, які будуть враховані в портфоліо лікарів при проведенні атестації.