Google search

Оголошена Всесвітньою організацією охорони здоров’я пандемія через COVID-19 залишається актуальною проблемою як для здоров’я, так і для життя людей, зокрема їх виробничої діяльності. Незважаючи на ці об'єктивні труднощі, кафедра анестезіології та інтенсивної терапії змогла швидко та ефективно змінити режим та умови своєї роботи.

Співробітниками кафедри записані та розташовані на інтернет-ресурсах 17 лекційних відеокурсів. З цією метою кафедра використовувала нещодавно створений «Лікарській освітній портал», який набув популярності у соціальних мережах Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Сьогодні загальне число підписників даного порталу становить понад 9 тисяч осіб. З них 7,9 тисяч – лікарі різних спеціальностей з України та понад 1 тисяча – закордонні колеги з Польщі, США, Німеччини, Італії, Чехії та ін. (усього 12 країн).

У своїх матеріалах співробітники кафедри прагнуть висвітлювати найважливіші проблеми сучасної медицини. Так, нами була організована та проведена он-лайн школа семінар «СOVID-19 – огляд проблемних питань» та вебінар про СOVID-19. При цьому кількість переглядів окремих відеолекцій становила від 2,7 тис. до 13 тис.

Для інтернів другого року навчання більша частина занять проведена дистанційно (загалом 28 лекційних та 30 семінарських занять).

Також проведені 2 цикли тематичного удосконалення за дистанційною формою навчання: «Діагностика та інтенсивна терапія невідкладних станів», «Актуальні питання діагностики та інтенсивної терапії гострих отруєнь». План наповнення слухачами курсів ТУ за І півріччя виконано на 100%.

За період карантину підготовлено 19 статей навчально-методичного та наукового характеру (серед них у часописах, індексованих у наукометричній базі Scopus – 3 статті), отримано 2 деклараційних патенти на винахід.

Співробітниками кафедри за березень – червень 2020 р. проведено 289 анестезій І - ІІ рівня складності, та 116 – ІІІ - ІV рівня складності. За цей період кількість пацієнтів, оглянутих науково-педагогічними працівниками кафедри під час обходів на клінічних базах, становила 267, а кількість консиліумів – 164.

У теперішній час кафедра впроваджує нову форму дистанційного навчання у форматі циклу аудіодискусій (так звані подкасти) з актуальних проблем анестезіології та інтенсивної терапії, які набирають популярність на веб-сторінках кафедри (загальна кількість прослуховувань першої дискусії склала 7,2 тисячі). У подальшому планується продовжити тенденцію до урізноманітнення форм навчання з інтернами та слухачами.

Запрошуємо на сторінку Академії у Facebook: https://www.facebook.com/nuozu.edu.ua/