Google search

Другий день наукового форуму було розпочато з вітальних слів професора Олега Лоскутова та доцента Михайла Бондаря на адресу вітчизняної анестезіологічної спільноти з Всесвітнім днем анестезіолога – «World Anaesthesia Day», оскільки саме 16 жовтня 1846 року американський хірург Вільям Томас Грін Мортон, з метою знеболювання, використав анестезуючу речовину ефір.

Було продемонстровано короткий музичний відеофільм, створений за допомогою викладачів і лікарів-інтернів кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика, присвячений такій відповідальній і непростій медичній спеціальності – анестезіології.

Програма другого дня конференції була вкрай насичена і охоплювала 2 рефрешер-курси і 9 секцій доповідей і лекцій, серед них – 6 майстер-класів. Виступили закордонні спікери: Oliver Herden-Kirchhoff, Uwe Klein, Klaus Wiedemann (усі – Німеччина), Pierantonio Furfori (Італія), Huafeng Wei (США). Також змістовними були доповіді вітчизняних відомих вчених–професорів Олега Лоскутова, Юрія Кобеляцького, Володимира Чернія, Олександра Буднюка, Руслана Ткаченка, Івана Лісного, Сергія Воротинцева, Марини Тріщинської та інших.

Тематика висвітлених питань торкалася таких напрямків анестезіології та інтенсивної терапії, як складні дихальні шляхи, респіраторна підтримка, моніторинг, анестезія, знеболення, інфузійна терапія, політравма, менеджмент якості в інтенсивній терапії, інотропні препарати, здійснення судинного доступу та ультразвукова діагностика.

Особливістю цього форуму є подання інформації в режимі онлайн з можливістю інтерактивного спілкування зі слухачами та здійсненням дискусії між модераторами з одного боку та доповідачами з іншого, що вкрай важливо, оскільки забезпечувало зворотній зв’язок.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 75% - 2 Голосів
Доступність матеріалу: 75% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу