Google search

3 грудня 2020 року на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії в режимі онлайн (через карантинні заходи, зумовлені поширенням COVID-19) відбулося обговорення та затведження тем дисертаційних досліджень на здобуття вченого ступеня доктора філософії аспірантів Євгена Суліменка та Тетяни Савчук.

Дисертаційна робота Суліменка «Порівняння регіонарних методів знеболювання пологів» передбачає дослідження окремих аспектів важливої проблеми анестезіологічного забезпечення в акушерстві. Науковим керівником призначено доцента Андрія Жежера. Дисертаційна робота Савчук присвячена регіонарній анестезії при артроскопічній пластиці хрестоподібної зв’язки. Науковим керівником дисертаційного дослідження призначено доцента Дмитра Дзюбу. Усі співробітники кафедри взяли активну участь в обговоренні зазначених тем й одноголосно рекомендували затвердити теми та наукових керівників зазначених дисертаційних досліджень.

Як зазначив головуючий на засіданні завідувач кафедри професор Олег Лоскутов, дослідження є доволі актуальними і сприятимуть у подальшому вирішенню багатьох практичних аспектів діяльності анестезіологів.

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії набула значного досвіду проведення масштабних наукових і науково-практичних заходів, навчального процесу з використанням дистанційних форм спілкування та навчання. Так, на початку 2020 року запроваджено освітню платформу кафедри у соцмережах «Лікарський освітній портал», на яку зараз підписано 10 599 лікарів. Враховуючи, необхідність дотримання карантинних заходів, пов’язаних COVID 19, були об’єднані і проведені 15 - 17 жовтня 2020 року дві масштабні конференції БУС 12 та МАК 5 у форматі онлайн. На них було використано 30 годин ефірного часу, при цьому були задіяні 2537 делегатів. З використанням програми ZOOM постійно проводяться лекції та майстер-класи, серед них за час карантину – 89 лекцій для лікарів-інтернів та 38 лекцій слухачам циклів тематичного удосконалення. Також в онлайн режимі проводяться заліки для лікарів-інтернів. Такий інноваційний підхід з впровадженням дистанційних форм навчання є прогресивним та популярним у провідних освітніх закладах світу.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу