Google search

 
 

До 17 червня триває прийом заявок на навчальну програму EIT InfraBooster від Європейського інституту інновацій та технологій (European Institute of Innovation and Technology, EIT).

EIT InfraBooster – модульна навчальна програма для представників наукових організацій, на базі яких функціонують науково-дослідні інфраструктури. Програма сприяє розвитку потенціалу та надає підтримку в розробці інфраструктурних послуг, які можуть бути запропоновані бізнесу. Таким чином вона надає можливість розробити продукт або технологію на базі університету відповідно до запиту клієнта.

InfraBooster Foundation шукає заявників від наукових організацій (університетів та науково-дослідних інститутів), які володіють комерційно значущою дослідницькою інфраструктурою. Він націлений на всі промислові галузі та дослідницькі сфери, наприклад, у сфері охорони здоров'я, агропродовольства, енергетики та екологічних досліджень, виробництва тощо.

Освітній модуль InfraBooster Foundation, слугує першою сходинкою для наступного рівня - поглибленого навчання InfraBooster Practitioner. Він гарантує, що учасники отримають розуміння інноваційних контекстів, в яких дослідницькі інфраструктури можуть бути використані для співпраці між наукою та промисловістю.

Крім того, курс дозволяє учасникам налагодити зв'язки з колегами з інших дослідницьких центрів та наукових установ з ЄС, Західних Балкан та України, а також обмінятися ідеями щодо нових проектів та можливостей для промислової співпраці.

Ключові напрями EIT InfraBooster:

- Виявлення прихованих можливостей дослідницької інфраструктури та осередків передового досвіду в наукових організаціях, розширення їх доступу до європейських ринків;

- Створення нових шляхів комерціалізації для наукових установ, що доповнюють традиційний трансфер технологій та створення спінофів;

- Посилення співпраці між наукою та промисловістю (університети та науково-дослідні інститути ініціюють співпрацю з великими промисловими гравцями та корпораціями, стартапами та міжнародними компаніями);

- Розробка та пропонування комерційним клієнтам (компаніям) інноваційних послуг на базі дослідницьких інфраструктур наукових організацій;

- Підвищення ефективності державних інвестицій у НДДКР/дослідницькі інфраструктури;

- Синергія з регіональними/національними стратегіями смарт-спеціалізації та програмами на рівні ЄС, спрямованими на підвищення ефективності використання дослідницьких інфраструктур, а також міжнародними ініціативами, спрямованими на сприяння довгостроковій стійкості дослідницьких інфраструктур (ЄС/ОЕСР).

Заявники повинні відповідати наступним критеріям:

- Працювати у закладі вищої освіти або науково-дослідній установі, на базі якої функціонує дослідницька інфраструктура;

- Пріоритет надаватиметься науковцям, технікам та експертам, які працюють у центрах трансферу технологій, дослідницьких центрах та допоміжних офісах.

Таймлайн проведення EIT InfraBooster 2024:

  • 17.06.2024: Кінцевий термін подачі заявок.
  • 20.06.2024: Вступна онлайн-сесія.
  • 04.07.2024: Онлайн-сесія та робота в командах.

Зареєструватися на участь можна за посиланням

Дедлайн подачі заявок: 17 червня, 2024.

Також 14 червня о 10.30 за Києвом відбудеться інформаційна сесія щодо програми EIT InfraBooster (https://lu.ma/2w3xvf1v)

Європейський інститут інновацій і технологій (EIT) є незалежним органом Європейського Союзу, створеним у 2008 році для впровадження інновацій в Європі. Інститут об'єднує організації з бізнесу, вищої освіти та дослідницького сектору для пошуку шляхів розв'язання глобальних викликів. Починаючи з 2008 року, учасники залучили у стартапи понад 1 мільярд 888 мільйонів євро інвестицій.

В рамках розбудови екосистеми та взаємозв’язків між Україною та Європою в кінці 2023 року в Києві було офіційно відкрито представництво EIT Community RIS Hub, що розширило можливості інтеграції для українських науковців та інноваторів у світі можливостей ЄС.

Для вирішення будь-яких запитань стосовно програми EIT InfraBooster можна звернутися до Ігоря Маркевича, EIT Community Officer в Україні, за адресою: [email protected].

 

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також