Google search

 
 

Увага! Інформація для науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів та лікарів структурних підрозділів НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

  1. До 01 березня 2021 року, відповідно до підпункту 6 пункту V «Порядок нарахування балів безперервного професійного розвитку та проведення їх щорічної перевірки» Порядку проведення атестації лікарів, затвердженого наказом МОЗ України від 22.02.2019 № 446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 р. за № 293/33264 (далі – Наказ) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0293-19#Text, необхідно подати науково-педагогічним працівникам, докторантам, аспірантам та лікарям структурних підрозділів Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика особисте освітнє портфоліо (форму завантажити за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0293-19#Text) за 2020 рік для щорічної перевірки до Центральної атестаційної комісії МОЗ України, надіславши на адресу: м. Київ, вул. Грушевського, буд. 7, 01601, Міністерство охорони здоров’я України.
  2. Особисте освітнє портфоліо науково-педагогічних працівників, докторантів, аспірантів та лікарів структурних підрозділів НУОЗ України імені П. Л. Шупика підписує перший проректор НУОЗ України імені П. Л. Шупика, д.мед.н., професор, член-кор. НАМН України Вдовиченко Юрій Петрович (за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, буд. 9).

Відповідно до підпункту 6 пункту V Наказу: «Всі лікарі, які здійснюють професійну діяльність, зобов’язані щороку подавати на перевірку своє освітнє портфоліо та підтверджувати щонайменше 50 балів. Лікар може декларувати необмежену кількість балів, але під час атестації враховується наявність мінімальної кількості балів.

Копія особистого освітнього портфоліо надсилається поштою до 01 березня до відділу кадрів на перевірку.

Особу, яка подала недостовірні дані про результати проходження безперервного професійного розвитку або яка має недостатню мінімальну річну кількість балів безперервного професійного розвитку, а також її роботодавця повідомляють листом (електронним листом).

Особі, яка подала недостовірні дані про результати проходження безперервного професійного розвитку, атестаційна комісія відмовляє в атестації».

3. Відповідно до пункту 8 Наказу: «У 2020 році атестації на визначення знань та практичних навичок з присвоєнням (підтвердженням) звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії лікарів переносяться на період дії карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів лікаря-спеціаліста, який спливає у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, подовжується на один рік.

Лікарі, термін дії посвідчень про кваліфікаційну категорію та сертифікатів лікаря-спеціаліста яких сплив у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину, мають право атестуватись у шестимісячний строк після закінчення карантину».

Відповіді на поширені питання про атестацію лікарів у 2021 році:

МОЗ України впровадило систему безперервного професійного розвитку (БПР) для лікарів - сучасний підхід до професійного вдосконалення лікаря.

Куди надсилати документи на атестацію присвоєнням (підтвердженням) звання «лікар-спеціаліст», а також присвоєння (підтвердження) кваліфікаційної категорії?

м. Київ, вул. Смоленська, буд. 10, 03057, ДП «Державний експертний центр МОЗ України», Єдине вікно МОЗ України. Конт. тел.: (044)-227-01-03. (на період дії карантину надсилати поштою)

Які документи і коли слід подавати на атестацію для визначення знань і практичних навиків з присвоєнням (підтвердженням) звання лікар-спеціаліст?

Перелік документів:

  • письмова заява;
  • копії диплома про освіту та інші документи, що в установленому законодавством порядку дають право на зайняття конкретної лікарської посади;
  • атестаційний листок (форму завантажити за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0293-19#Text).

Додатково для підтвердження звання лікар-спеціаліст:

  • особисте освітнє портфоліо з результатами проходження безперервного професійного розвитку (форму завантажити за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0293-19#Text);
  • копії документів, що підтверджують обліковані бали безперервного професійного розвитку.

Коли: не пізніше ніж за тиждень до початку засідання комісії.

Які документи і коли слід подавати на атестацію для присвоєння кваліфікаційної категорії?

Перелік документів:

  • письмова заява;
  • копії диплома про освіту, трудової книжки, сертифіката лікаря-спеціаліста або посвідчення про наявність кваліфікаційної категорії;
  • атестаційний листок;
  • особисте освітнє портфоліо з результатами проходження безперервного професійного розвитку;
  • копії документів, що підтверджують обліковані бали безперервного професійного розвитку.

Коли: за два місяці до початку роботи комісії або за два місяці до закінчення терміну дії посвідчення.

Які документи і коли слід подавати на атестацію для підтвердження кваліфікаційної категорії?

Перелік документів:

  • письмова заява;
  • копії диплома про освіту, трудової книжки, сертифіката лікаря-спеціаліста та посвідчення про наявність кваліфікаційної категорії;
  • атестаційний листок;
  • особисте освітнє портфоліо з результатами проходження безперервного професійного розвитку;
  • копії документів, що підтверджують обліковані бали безперервного професійного розвитку.

Коли: за два місяці до початку роботи комісії.

Коли і як пред’являти оригінали документів, що підтверджують обліковані бали безперервного професійного розвитку?

На засіданні атестаційної комісії, особисто.

Скільки балів безперервного професійного розвитку необхідно мати для успішного проходження чергової атестації у 2021 році?

У 2021 році для атестації необхідно подати щонайменше 50 балів безперервного професійного розвитку, отриманих у 2020 році.

Які заходи безперервного професійного розвитку є обов’язковими у 2020 році?

Жоден захід або вид діяльності не є обов’язковим. Крім того, відповідно до потреб медичної практики та бачення власного професійного розвитку, лікар вільно обирає вид і спрямування навчальних заходів, незалежно від того, вважаються вони номінально заходами його спеціальності чи ні.

Чи потрібно надсилати копію індивідуального освітнього портфоліо для щорічної перевірки 1 березня 2021 року?

Так.

Скільки балів можна декларувати в індивідуальному освітньому портфоліо?

Кількість балів не обмежується, проте обов’язковий щорічний мінімум з 1 січня 2020 року — 50 балів. 

Що чекає на лікаря, який подав недостовірні дані про свій безперервний професійний розвиток в індивідуальному освітньому портфоліо?

Лікареві, який свідомо надав недостовірні дані про перебіг свого безперервного професійного розвитку, буде відмовлено в атестації.

Яким чином можна оскаржити рішення атестаційної комісії?

Рішення атестаційної комісії оскаржується в установленому законодавством порядку, а саме: у суді.

Чи розповсюджуються вимоги щодо накопичення балів безперервного професійного розвитку на період відпусток у зв’язку з вагітністю та пологами чи для догляду за дитиною?

Накопичення балів безперервного професійного розвитку не є обов’язковим на період такої відпустки.

За матеріалами сайту МОЗ України:

За матеріалами сайту Верховної Ради України:

  • Наказ МОЗ України від 22.02.2019 № 446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів» зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25 березня 2019 р. за № 293/33264, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0293-19#Text
  • Наказ МОЗ України від 12.05.2020 № 1106 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства охорони здоров’я України», зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21 травня 2020 р. за № 457/34740, https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0457-20#Text

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 83.28% - 27 Голосів
Корисність матеріалу: 87.94% - 17 Голосів
Доступність матеріалу: 76.25% - 21 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також