Google search

Науково-педагогічні працівники кафедри громадського здоров'я реалізують освітній процес в умовах карантину. Всі цикли відбуваються згідно з календарним планом кафедри: https://www.nuozu.edu.ua/s/np/k/hromadskoho-zdorovia/kalendarnyi-plan-tsykliv

Особливістю проведення циклів останні декілька місяців є дистанційна форма. Слухачі можуть ознайомитися з особливостями організації конкретного циклу безпосередньо у куратора, скориставшись інформацією, що розміщена на сайті Академії. Для кожного циклу підготовлений стислий опис його змісту, форм роботи, робочого плану, рекомендованого списку літератури та контактні дані куратора циклу.

Так, наприкінці березня - початку квітня було проведено цикл тематичного удосконалення «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку». На циклі навчались лікарі ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Адміністрація лабораторного центру продемонструвала зацікавленість у підвищенні кваліфікації лікарів-профілактиків свого закладу та виступила ініціатором у створенні додаткової групи у кількості 9 осіб, повністю та своєчасно оплатила їх навчання.

Оперативне вирішення всіх питань стало можливим за рахунок взаєморозуміння, доброзичливості та взаємодії між науково-педагогічними працівниками кафедри та керівництвом  ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Для організації освітнього процесу були використані наступні можливості дистанційного навчання: хмарне сховище на Google Диск, Viber зв’язок, електрона пошта.

Традиційна підготовка есе щодо питань розвитку громадського здоров’я в Україні відбувалась з детальним обговоренням в групі Viber. Колектив кафедри отримав позитивний відгук від слухачів та адміністрації закладу щодо проведення вказаного циклу.

В теперішній час на кафедрі завершує свою роботу цикл стажування зі спеціальності «Загальна гігієна» (27.04 – 28.05.). Куратор циклу – доцент Ярослав Першегуба активно використовує можливості дистанційної освіти з використанням потенціалу сервісів мобільного зв’язку, Viber, Zoom, електронної пошти. Цикл став в нагоді нашим колегам – викладачам Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, які також отримали можливість професійного вдосконалення, спілкування та досвіду в організації дистанційної форми освітнього процесу. Тематика циклу стажування насичена та торкається аспектів сучасного розвитку всіх напрямів профілактичної медицини, а саме: санітарного законодавства України, дослідження впливу екологічних факторів навколишнього середовища на життєдіяльність людини, гігієни населених місць, харчування, праці, дітей та підлітків, питань хімічної безпеки та сучасного стану розвитку системи громадського здоров’я в Україні.

Колектив кафедри демонструє готовність та професіоналізм в активному використанні технологій дистанційної освіти, запрошує на навчання та з вдячністю готовий врахувати побажання та пропозиції щодо подальшої співпраці: https://www.nuozu.edu.ua/s/np/k/hromadskoho-zdorovia