Google search

25 вересня відбувся міжнародний  Українсько-Польский медичний семінар на тему: «Сучасні погляди на лікування захворювань верхніх дихальних шляхів». В заході взяли участь лікарі з України, Польщі та Білорусі. Всього зареєструвалося більш ніж 4,5 тисячі фахівців: отоларингологів, лікарів сімейної медицини та педіатрів. Захід відбувся за сприяння представництва Польської академії наук в Україні. З вступним словом і привітанням учасників виступив директор представництва ПАН в Україні пан Х. Собчук. 

Цікавою  була наукова програма.  З лекцією на тему:  «Європейські рекомендації щодо лікування синуситів та поліпів носа - EPOS 2020»  виступив проф. А. Кржезький, президент Польського ринологічного товариства. Про «Наш досвід лікування назальної ліквореї» розповів академік НАМН України, віце-президент НАМН України, президент Товариства отоларингологів України, директор ДУ «Інститут отоларингології імені проф. Коломійченка, НАМН України» проф. Д. Заболотний.

Про лікування та діагностику аутоімунних захворювань  розповіла  доцент Е. Брожек-Мадри з Варшави. Проф. А. Косаковський, завідувач кафедри дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії НМАПО імені П. Л. Шупика, президент Асоціації дитячих оториноларингологів України ознайомив аудиторію із лікуванням гострих риносинуситів у дітей у відповідності до EPOS 2020.

Про  головний біль та біль обличчя риногенного походження розповів доцент М. Страбужинський, з  Клініки сімейної медицини в Ожинах, спеціаліст з лікування головного болю.  Лекцію «Порушення нового дихання в дитячому віці. Причини та наслідки» прочитала С. Яремчук, професор кафедри дитячої оториноларингології, аудіології та фоніатрії НМАПО імені П. Л. Шупика, голова правління ГО «Українсько-Польська медична рада».

Лекції викликали зацікавленість у слухачів, про що свідчило багато запитань, що надійшли до студії. Сподіваємось, що такі он-лайн  конференції стануть регулярними у наш складний час пандемії COVID- 19.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 49.5% - 2 Голосів

Загальна оцінка матеріалу