Google search

 
 

28-30 вересня  2023 р. в Івано-Франківській області (с. Татарів) у змішаному форматі (офлайн/онлайн) відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «ХV Український гастроентерологічний тиждень», організована кафедрою гастроентерології, дієтології і ендоскопії НУОЗ України імені П.Л. Шупика разом з ГО «Українська гастроентерологічна асоціація».

В конференції прийняли участь 170 лікарів офлайн та біля 6 000 учасників долучились онлайн. Під час проведення конференції відбулася сесія Національної школи гастроентерологів, гепатологів України «Новини гастроентерології», курс післядипломної освіти, на якому були висвітлені, зокрема питання діагностики та лікування захворювань органів травлення за матеріалами клінічних рекомендацій 2022-2023 рр.: новини гепатології (EASL 2023), сучасні тренди ультразвукової діагностики (за матеріалами конгресу Euroson 2023), Новини сесії Американської гастроентерологічної асоціації (DDW 2023).

Розглядались питання функціонування Української гастроентерологічної асоціації в умовах сьогодення, перспективи розвитку; стан розробки та оновлення клінічних настанов та уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги з ведення пацієнтів із гастроентерологічними захворюваннями; підводились  підсумки конкурсу наукових робіт молодих вчених з гастроентерології у 2023 році.

На конференції прозвучало 44 доповіді, в тому числі чотири доповіді колег-науковців із інших країн світу (Швеція, Німеччина, Італія).

Учасники конференції мали змогу ознайомитись із світовими та вітчизняними досягненнями в галузі гастроентерології, гепатології, дієтології, ендоскопії, радіології, тощо, почули новини зі світових наукових конгресів та форумів.

Проведений захід викликав зацікавленість лікарів різних спеціальностей, які мали можливість не тільки прослухати цікаві, змістовні та корисні доповіді, а й отримати кваліфіковані відповіді на запитання.

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також