Google search

 
 

Шановні колеги, кафедра військової підготовки та реабілітації військовослужбовців НУОЗ України імені П.Л. Шупика має честь запросити Вас на цикл тематичного удосконалення «Травматичний шок, синдром тривалого стиснення, травма кінцівок», розроблений колективом кафедри.

Дата проведення: 02.12.2024 - 14.11.2024

Кількість балів БПР: 50 балів.

Формат проведення: змішаний

Запланована кількість учасників: 20

Вартість участі - 3000 грн.

Цільова аудиторія: лікарі-хірурги, лікарі-травматологи, лікарі-анестезіологи, лікарі-невідкладної медичної допомоги, лікарі загальної практики-сімейні лікарі.

Мета циклу – удосконалення системи професійних знань та навичок освоєння сучасних технологій надання хірургічної допомоги під час лікування травматичного шоку (ТШ), синдрому тривалого стиснення (СТС), травм кінцівок, які виникають у цивільного населення і військових, які зазнали впливу екстремальних факторів бойової обстановки.

Програма складається із 5 розділів. В основних розділах передбачає розгляд питань, пов’язаних з профілактикою, хірургічним лікуванням ТШ, СТС, вогнепальних та мінно-вибухових ран верхніх і нижніх кінцівок на етапах медичної евакуації (ЕМЕ). Розглядатимуться принципи проведення хірургічної обробки ран, ампутацій, реампутацій та покази до їх проведення при мінно-вибуховій травмі, відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров'я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі. Значна увага приділятиметься медичній реабілітації хворих із бойовою травмою верхніх і нижніх кінцівок. Будуть розглянуті загальні принципи лікування і профілактики ускладнень поранень (травм), а також вимоги і стандарти щодо якості надання медичної допомоги військовослужбовцям єдині для мирного і воєнного часу. Своєчасне та якісне надання хірургічної медичної допомоги на ЕМЕ є головною умовою збереження життя та профілактики тяжких ускладнень у поранених і травмованих на війні, а також у мирний час, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Практичні заняття проводяться на базі НУОЗ України імені П.Л. Шупика, зокрема підсумковий контроль знань та на базі закладу, який забезпечує ресурси для якісного проведення практичних занять.

Для виконання цієї програми під час навчання передбачено такі види навчальних занять: лекції, практичні заняття, різні види семінарських занять, а також самостійну роботу слухачів.

Слухачам, які виконали програму і успішно склали іспит, видається посвідчення встановленого зразка.

Місце проведення: м. Київ, вул. Дорогожицька, 9, кафедра.

Викладачі:

Бут Віталій Петрович – завідувач кафедри військової підготовки та реабілітації військовослужбовців.

НПП кафедри: професор Петро Білінський;

Доценти: Тарас Марчук, Микола Омельченко.

Додаткова інформація: 0973596614 Петро Білінський або military.medical.rehab@nuozu.edu.ua

Оцініть матеріал

Актуальність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Корисність матеріалу: 50% - 1 Голосів
Доступність матеріалу: 50% - 1 Голосів

Загальна оцінка матеріалу

Читайте також