Google search


САРКАНИЧ Олександр Васильович — доктор філософії (PhD) за спеціальністю 224 Технології медичної діагностики та лікування галузі знань 22 Охорона здоров’я (наукова спеціалізація — "Медична та біологічна інформатика і кібернетика"). 

Працює на кафедрі з 2023 року.

Співвиконавець ініціативної науково-дослідної роботи на тему: "Обґрунтування концептуальних та інформаційних принципів теорії трансферу знань. Створення Універсуму медико-біологічних знань" (2023–2028).

Закінчив медичний факультет Ужгородського державного університету за спеціальністю "лікувальна справа", кваліфікація "лікар". З 1984 по 1985 роки проходив інтернатуру з терапії у Конотопській центральній районній лікарні.

Трудовий шлях: з 2005 року — головний лікар "Санаторій "Квітка полонини"" ТОВ "Сузір’я", з 2023 р. — асистент кафедри фундаментальних дисциплін та інформатики.

Дисертація ступеня доктора філософії на тему: "Інформаційні аспекти забезпечення наступності в реабілітології" за спеціальністю 14.03.11 — "Медична та біологічна інформатика і кібернетика" (науковий керівник — професор О. П. Мінцер).

Автор понад 28 наукових праць.

Наукові інтереси: телемедицина, реабілітологія, застосування інформаційних технологій в охороні здоров’я та медицини, курортологія.