Google search

З 14 по 29 березня 2019 р. вперше в історії самої молодої кафедри НМАПО імені П. Л. Шупика відбувся виїзний цикл тематичного вдосконалення «Громадське здоров’я в Україні: стратегія розвитку» для лікарів-профілактиків Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Серед слухачів циклу: біля 70% керівників підрозділів та відділень установи, 91% мають вищу кваліфікаційну категорію, середній стаж роботи в системі охорони здоров’я - 26,7 років.

Досвідчена аудиторія слухачів була вкрай зацікавлена дізнатися та обговорити з науково-педагогічними працівниками кафедри сучасні тенденції та особливості громадського здоров'я на глобальному, регіональному та національному рівнях, стратегічні напрями розвитку системи громадського здоров’я в Україні, його нормативно-правову базу тощо. Слухачі циклу брали активну участь у всіх видах занять, задавали питання та провокували жваві дискусії не лише під час занять, а й під час особистого спілкування з викладачами кафедри.

Сучасні підходи до розвитку профілактичної ланки системи охорони здоров’я в Україні, роль лабораторних центрів під час реформування галузі, стратегічне бачення розвитку громадського здоров’я - ось найактуальніші питання, що обговорювалися. Схожа тематика знайшла відображення в підготовлених для заключного заняття індивідуальних роботах (есе) слухачів. Були обговорені наступні теми: «Ризики організації та функціонування регіональних центрів громадського здоров’я: шляхи вирішення та подолання», «Роль лабораторних центрів у розбудові системи громадського здоров’я», «Безпека харчових продуктів, як питання збереження здоров’я населення в сучасних умовах» тощо. Кожне повідомлення обговорювалося та інтерпретувалося всіма присутніми в русі сучасних тенденцій та ресурсних можливостей галузі.

Слухачі циклу позитивно оцінили як організацію навчального процесу, так і рівень проведених занять. Керівництво Волинського ОЛЦ в особі в. о. директора к. мед. н. Н. Янко висловило щиру вдячність завідувачу та викладачам кафедри громадського здоров'я за організацію та проведення актуального в умовах реформування галузі виїзного циклу. Було зазначено, що кафедра демонструє прихильність до розвитку та примноження традицій взаємодії практичної медицини з науковими досягненнями галузі.