Google search

29 березня 2019 року в м. Варшава (Республіка Польща) відбулася наукова конференція на тему «Розсіяний склероз у дітей та методи його лікування».  Перша доповідь була представлена професором Sergiusz Jozwiak  на тему: «Диференціації клінічних проявів розсіяного склерозу у дорослих і дітей. Професор Mitosek-Szewczyk розкрила тему клінічних проявів нейробореліозу та його відмінність від розсіяного склерозу.

Професор Jacek Losy зупинився на проблемі клінічних проявів  нового захворювання анти-MOG демієлінізації. Крім польських дитячих неврологів в конференції взяли участь професор Brenda Banwell, керівник дитячої клініки госпіталя Філадельфії (США), яка розповіла про нові ліки в лікуванні дитячого розсіяного склерозу та нові перспективи в лікуванні, та професор Barbara Kornek з медичного університету Відня, яка представила нові біомаркери в дитячому розсіяному склерозі.

Українську делегацію в складі 16 дитячих неврологів очолював завідувач кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика доцент В. Мартинюк. Також на конференції брали участь доценти кафедри дитячої неврології та медико-соціальної реабілітації НМАПО імені П.Л. Шупика Т. Стеценко та В. Свистільник. Всі брали активну участь в обговоренні тез конференції та ознайомилися з роботою дитячого неврологічного відділення університетської клініки медичного університету Варшави.\