Google search

24 – 25 березня 2019 року співробітниками кафедри кардіохірургії, рентгенендоваскулярних та екстракорпоральних технологій в комунальній установі «Центральна міська районна лікарня № 1» м. Житомира проведено майстер-клас за темою «Аналіз ЕКГ та покази до медикаментозного та кардіохірургічного лікування при гострих змінах на ЕКГ» для сімейних лікарів і терапевтів за виробничою необхідністю на первинній ланці медичної допомоги.

В режимі прямого діалогу були опрацьовані наступні питання:

  1. Основні параметри нормальної ЕКГ та надшлуночкові порушення ритму: діагностика, невідкладна допомога, профілактика виникнення, медикаментозне та показання до хірургічного лікування.
  2. Шлуночкові порушення ритму: діагностика, можливі причини, невідкладна допомога, лікування.
  3. Гострий коронарний синдром: діагностика, терміни та покази до коронарографії та реваскуляризації міокарда.
  4. Фібриляція передсердь: ЕКГ діагностика та прийняття клінічних рішень в антиаритмічній та кардіоваскулярній фармакотерапії згідно останніх рекомендацій ESC 2018 року.

На майстер-класі лікарі опрацювали ситуаційні і клінічні приклади з ЕКГ та провели обговорення ведення пацієнтів. Доповідачами були надані практичні рекомендації по алгоритму допомоги при окремих випадках у клінічній практиці слухачів.