Google search

29 березня 2019 р. у м. Києві відбулося засідання Клубу ендокринологічних новацій, яке пройшло в очно-заочному форматі і було організоване кафедрою діабетології Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика.

Участь у засіданні взяло близько 100 фахівців, які цікавляться проблемою цукрового діабету, одночасно, за допомогою інтернет-зв'язку, до конференції долучилися колеги з інших 10 міст нашої країни. Особливо хочеться відмітити участь лікарів із Донецької та Луганської областей, які зібралися в Краматорську та Сєвєродонецьку.

Подібний формат проведення конференції дозволив послухати актуальні повідомлення не лише фахівців з Києва - завідувача кафедри діабетології, член-кореспондента НАМН України, професора Б. Маньковского, доцента кафедри діабетології, експерта МОЗ України з ендокринології -І. Кондрацкої, К. Замолотової, а й колег з Одеси та Харкова.

Під час занять лектори відповіли на запитання лікарів з різних регіонів країни, серед яких викликали інтерес: нові підходи до лікування пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу за допомогою базальних і комбінованих інсулінових аналогів нового покоління, аналогів глюкагоноподібного пептиду-1 в світлі останніх міжнародних рекомендацій, а також стан контролю захворювання цукровим діабетом у різних регіонах країни.

Завершуючи, професор Б. Маньковский запросив колег взяти участь в щорічній конференції Української діабетологічної асоціації, яка відбудеться 11 - 13 квітня в Одесі. У цьому заході  підтвердили участь лектори зі Сполучених Штатів Америки, Великобританії, Угорщини, Австрії , Іспанії та провідні фахівці нашої країни.