Google search

Кафедра громадського здоров’я (проф. І. Хоменко) взяла участь у проведенні Національної конференції з громадського здоров’я, якою за розпорядженням Кабінету Міністрів України та за ініціативою Центру громадського здоров’я МОЗ України розпочався Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я (6 - 13 квітня 2019 року).

На конференцію були запрошені представники всіх регіонів України, від звичайного лікаря-практика до керівників закладів охорони здоров’я, представників наукових шкіл та кафедр вищих медичних навчальних закладів, численні гості та представники мас-медіа.

Конференцію відкрила в. о. Міністра охорони здоров’я України пані У. Супрун, яка зупинилася на питаннях збереження здоров’я населення, у тому числі шляхом більш широкої вакцинації населення, підвищення фізичної активності відповідно до потреб людини, формування здорових харчових звичок тощо. Серед виступаючих - генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України п. В. Курпіта, який зупинився на основних завданнях сьогодення, що стоять перед системою громадського здоров’я в Україні.

Під час конференції були обговорені питання епіднагляду, профілактики неінфекційних хвороб, забезпечення здорового харчування, реформування системи крові, подолання епідемій СНІДу й туберкульозу, реформування системи охорони здоров’я в Україні тощо.

Тиждень громадського здоров’я лише розпочався. Протягом цього часу планується здійснення наступних заходів: науково-практична конференція «Складові громадського здоров’я» для медичних фахівців (13 - 14 квітня), регіональні заходи з популяризації здорового способу життя — флешмоби, форуми тощо. Запрошуємо всіх фахівців, зацікавлених у розбудові системи громадського здоров’я в Україні, взяти активну участь у проведенні заходів цього тижня.