Google search

Важливою складовою здорового суспільства є забезпечення та покращення здоров'я підлітків та молоді, проведення профілактичної роботи саме з цією категорією населення.

Сімейні лікарі повинні бути обізнані щодо особливостей підліткового віку, особливостей консультування підлітків, саме тому однією з клінічних баз кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги Інституту сімейної медицини НМАПО імені П. Л. Шупика з 23 листопада 2015 р. є  відділення «Клініка, дружня до молоді Дніпровського району м. Києва».

За період співпраці, на базі «Клініки, дружньої до молоді» проводяться практичні та семінарські заняття з лікарями-інтернами, слухачами циклів тематичного удосконалення, спеціалізації за фахом «Загальна практика – сімейна медицина», а також здійснюється лікувально-консультативна робота.

4 квітня 2019 р. «Клініка, дружня до молоді» відзначила свою 8-му річницю. Більше 7 років завідувачем відділення «Клініки, дружньої до молоді Дніпровського району» була Н. Мельник. Особливою гордістю кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги є те, що з жовтня 2018 р. обов'язки завідувача відділення виконує К. Дубовка - випускниця кафедри (проходила навчання в клінічній ординатурі).

З річницею «Клініку, дружню до молоді» прийшли привітати директор КНП «КДЦ Дніпровського району м. Києва» І. Седченко  та О. Гуменюк - заступник директора з організаційно-методичної роботи КНП «КДЦ Дніпровського району м. Києва». Від кафедри сімейної медицини та амбулаторно-поліклінічної допомоги колег привітала к. мед. н., доцент кафедри Т. Бухановська, яка зазначила необхідність подальшої тісної та плідної співпраці між кафедрою та практичною ланкою системи охорони здоров’я.