Google search

Асистент кафедри терапії Тетяна Снісаревська взяла активну участь у тренінгу PHTLS, який проходив у місті Львів на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону 04 – 06 квітня 2019 року.

Програма підтримки життєзабезпечення при догоспітальній травмі (PHTLS) Національної асоціації екстрених медичних техніків (NAEMT) визнана у всьому світі, як передова програма безперервної освіти для невідкладної травматологічної допомоги. Місія PHTLS полягає в підвищенні ефективності надання догоспітальної допомоги хворим з травмою. PHTLS розроблений NAEMT у співробітництві з Комітетом по травмі Американського коледжу хірургів. Комітет забезпечує медичне керівництво і контроль змісту програми PHTLS.

Тренінг PHTLS дозволяє покращити якість травматологічної допомоги і знизити смертність. Програма заснована на філософії, в якій особлива увага приділяється лікуванню мультисистемного травматичного пацієнта, як унікального об’єкта з особливими потребами. PHTLS впроваджує критичне мислення, як основу для надання якісної допомоги. Він грунтується на впевненості, що при наявності фонду знань і засвоєння ключових принципів практикуючі лікарі можуть приймати зважені оптимальні рішення відносно догляду за пацієнтами. Для вивчення курсу використовується міжнародно визнаний підручник PHTLS, який охоплює наступні теми:

  • Фізіологія життя і смерті
  • Оцінка сцени
  • Оцінка пацієнта
  • Авіалінія
  • Дихання, вентиляція і оксигенація
  • Кровообіг, крововилив і шок
  • Пацієнти з обмеженими можливостями
  • Моделювання пацієнта

PHTLS – це світовий золотий стандарт в галузі догоспітального травматизму і викладається в 64 країнах для парамедиків, фельдшерів, медсестер, помічників лікарів, лікарів та інших осіб, які надають допомогу на догоспітальному етапі. PHTLS акредитований CAPCE (Комісією з акредитації по навчанню з надання догоспітальної допомоги) і визнаний NREMT (Національним реєстром екстрених медичних техніків).

Після тренінгу всі слухачі склали тестовий іспит та іспит з практичних навиків і отримали сертифікати відповідного зразка.