Google search

14.03 – 12.04.2019 року кафедрою громадського здоров’я НМАПО імені П. Л. Шупика проведено цикл тематичного удосконалення «Харчування дітей у навчально-виховних закладах різного типу» для сімейних лікарів КНП «ЦПМСД № 1 Подільського району м. Києва».

Сімейні лікарі центру з цікавістю опанували програмний матеріал щодо сучасних методичних підходів до організації харчування дітей різного віку, ролі харчування у профілактиці хронічних неінфекційних захворювань саме в період формування організму дитини, популяризації основних оперативних функцій громадського здоров’я на рівні центрів первинної медичної допомоги.

Практична значимість циклу полягає в тому, щоб за вмінням лікаря відкорегувати раціон харчування дитини вдома та в умовах освітнього, оздоровчого закладів з урахуванням її харчового статусу, розробити запобіжні заходи з безпечності харчування як окремої дитини, так і організованих колективів дітей, що продемонстровано слухачами під час практичних занять.

Досить символічним є проведення тижня громадського здоров’я, ініційованого Центром громадського здоров’я МОЗ України, що співпав з терміном занять на циклі тематичного удосконалення і одержав позитивний резонанс у слухачів.